Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat

de adasev12 in Dulciuri, 23 Iun 2012 | 4327 vizualizari

 

ce spuneti de o inghetata acrisoara si racoritoare? la mine sunt 38 de grade, merge numa bine....

 

INGREDIENTE

  • 10 caise
  • 150 ml frisca indulcita
  • 100 ml smantana dulce
  • 4 lg mari de iaurt gras
  • 2 lg de zahar
  • 2 lg de miere
  • nucsoara
  • 4 felii de ananas
  • 4 lg de zahar
  • un cubulet de unt
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat:

caisele se spala bine, se scot samburii si se baga la blender, se fac pasta.

se amesteca cu 2 lg de zahar,

frisca se bate atat cat sa fie ca o ciulama , nu foarte groasa,

se adauga smantana si iaurtul, cele 2 lg de miere si se omogenizeaza totul bine, apoi se amesteca cu caisele terciuite.

se rade un praf de nucsoara si se amesteca.

se pune in cutie si se da la congelator,

din doua in doua ore se amesteca bine , sa se sparga acele de ghiata.

eu am amestecat de trei ori apoi am lasat peste noapte .

a iesit destul de cremoasa, si nu a facut gheata.

cele 4 felii de ananas le-am bagat la blender  ,

zaharul l-am caramelizat frumos, apoi am pus untul si am omogenizat, am pus amestecul de ananas peste caramel si am lasat sa fiarba vreo 10 min la foc mic.

am dat la rece si am servit peste inghetata, cu felii de ananas si caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Arctic roll