Inghetata de cacao cu stafide si rom

de Geanina87 in Dulciuri, 13 Iun 2012 | 5489 vizualizari

 

Perfecta pentru o zi calduroasa de vara :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 5 linguri de cacao
  • stafide (cate vreti)
  • un pahar cu lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cacao cu stafide si rom:

Mixam ouale cu zaharul,adaugam si laptele dupa care punem pe bain-marie si lasam pana se ingroasa crema.(Daca nu aveti prea multa rabdare, puteti pune compozitia la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.)Apoi luam de pe foc, adaugam cacaoa si amestecam cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.Lasam compozitia sa se raceasca si abia dupa aceea incorporam cu frisca batuta amestecand incet cu o lingura mare.La final adaugam esenta de rom si stafidele.Dam la congelator pentru cateva ore.Se poate servi atat cu topping de ciocolata cat si simpla.

TIPS-URI

1

Este mai aromata si mai gustoasa daca tineti stafidele in rom cu cel putin o ora inainte sa le introduceti in preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cacao cu stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Alinutza80 1

14.06.2012, 16:15

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:51

Super reteta , trebuie sa incep si eu cu inghetata de casa

Geanina87 1

15.06.2012, 18:39

Iti recomand cu mare drag.Nu o sa iti para rau.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat