Desert saraberne

de madi_marin in Dulciuri, 30 Dec 2017 | 8852 vizualizari

 

Reteta are mai multe denumiri : Saraberne sau prajiturele Sarah Bernardt, Alcazare, tobiţe, butoiaşe, însă oricare din ele alegeţi să folosiţi, ele raman la fel de delicioase. Sunt multe reţete pe net, dar am ales sa schimb un pic varianta mea. Am,,umblat,, un pic la crema 🙂 şi am ales să lipesc câte trei bezele pentru ca au ieşit plate. Rezultatul e delicios. E prima dată când le fac. Recunosc că sunt migăloase, dar merită. Dacă nu aveţi chef să pierdeţi timp cu ele, le puteţi comanda la noi :).

 

INGREDIENTE

Bezele:

  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri cu amidon
  • 100 g nuci
  • zeamă de lamâie
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 100 g unt

Ornat:

  • nucă măcinată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert saraberne:

Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o cremă omogenă.

Într-un vas încăpător se bat albuşurile cu un praf de sare şi câteva picături de zeamă de lămâie. Se adaugă zahărul treptat (amestecat bine cu amidonul în prealabil, asta din lipsa zahărului pudră).

Când e gata bezeaua, se încorporează cu o spatulă nuca măcinată fin (eventual un pic rumenită).

Se pune compoziţia într-o pungă de orant şi se formează bezele pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 150 grade C, timp de 25 de minute ( eu am folosit ventilaţia şi am pus două tăvi în acelaşi timp).

Se scot la răcit.

Când sunt gata toate pălăriuţele :), se lipesc două câte două dacă ies moţate sau câte trei (cum am procedat eu pentru ca erau plate şi nu puteam obţine butoiaşul :)) cu cremă, se ung cu cremă si pe margine, apoi marginea se tăvăleşte prin nucă măcinată.

Mie mi-au ieşit 56 de bucăţi finite.

Sunt migăloase, dar sunt foarte bune, mai ales a doua zi când se mai înmoaie bezeaua şi gusturile se combina.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert saraberne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piscoturi