Hummus cu dovleac copt

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2015 | 5509 vizualizari

 

Sa continuam serialul Hummus, cu un nou episod si anume dovleacul. Din cele trei variante incercate pana acum, aceasta mi se pare cea mai reusita. As putea sa descriu preparatul intr-un singur cuvant : catifelat.
Ce-i drept, mi-am propus pe viitor sa nu mai cumpar naut la cutie, pentru ca nu se compara cu cel fiert pe loc. Asadar, acesta e un lucru obligatoriu pentru a-i putea da nota maxima. Pentru un plus de dulceata, recomand ca procentul dovleac/naut sa fie de 60/40%

 

INGREDIENTE

  • 220 gr naut fiert
  • 330 gr dovleac copt
  • 1 lingura tahini
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu dovleac copt:

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud.
2. Punem in blender nautul, dovleacul taiat bucatale si adaugam apoi restul de ingrediente.
3. Mixam pana obtinem o pasta fina. Gustam si potrivim de sare.
4. Humusul se poate servi cu lipii, sau crackers si se poate pastra la frigider pana la o saptamana.

TIPS-URI

1

Noi l-am servit cu paine integrala cu maia si seminte de in.

2

dovleacul sa fie din soiul dulce !

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (19)

Xandrinne 1

21.10.2015, 23:02

dantes 1

21.10.2019, 09:36

Bun!

Rahela Velicu 1

09.10.2020, 10:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
QUICHE LORRAINE