Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2013 | 33469 vizualizari

 

Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii
Aceasta este o reteta pe care o indragesc mult. Si bunica mea facea, dar nu stiu daca aceasta difera cu ceva de aceea. Au un gust foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii
  • 1,500 kg cartofi (10 cartofi)
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii:


Cum se prepara Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii

Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica sau in robotul de bucatarie.

Se amesteca cu ouale, faina, praful de copt, usturoiul tocat marunt, sare si piper.

Se pune intr-o tigaie putin ulei. Cand se incinge se pune din compozitie cu ajutorul unui polonic, aluat in forma cat mai rotunda, cat palma.

Se prajesc pe ambele parti. Dupa ce se scot se pun pe un servetel  pentru a se scurge excesul de ulei.

Se servesc cu un sos de iaurt cu usturoi. Recomandam si chiftele de cartofi sau latkes.

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie ceapa si patrunjel.

2

Eu am pus putin broccoli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu brânză și fistic