Orez prajit indonezian

de pansy1 in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2010 | 7034 vizualizari

 

Simplu si foarte gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca de orez ,de preferinta basmati(sau orice orez vreti,dar sa ramana bob de bob dupa fierbere )
  •  2 cesti de apa o ceapa mare taiata solzisori
  •  2 oua
  •  ulei
  •  sare,piper
  •  1/2 lg (lingutita )
  •  curcuma (turmeric) optional
  •  1 Lg (lingura ) sos soia
  •  2 Lg sos soia dulce (kecap manis )      
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit indonezian:

-se spala orezul bine,pana ramane apa curata.

-se pune la fiert in apa cu sare si curcuma,acoperit cu capac,intai la foc mare,pana incepe sa fiarba,apoi la foc minim ,cam 15 minute,pana incep sa apara mici cratere in orez.se preste focul si se lasa la racit.cu cat sta mai mult rece,cu atat mai bine.trebuie sa fie orezul bob cu bob.

-se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei,apoi se adauga ouale se amesteca repede (nu trebuie sa fie prajite ouale prea tare ) si se adauga orezul pe rand,amestecand continuu.

-se lasa la prajit,amestecand din cand in cand vreo 5 minute.

-se adauga piperul,sosul de soia ,sosul de soia dulce si se mai lasa pe foc,amestecand,1-2 minute.

Acest fel de orez poate fi folosit ca atare,el putand constitui o mancare in sine ,sau se poate folosi ca si garnitura la diverse feluri de carne:curry,frigarui,friptura,peste,etc.,sau legume sau pelete de creveti.(creveti din aceea expandati si prajiti in ulei ,ca chips-urile )

Se mai poate adauga ,devenind de fapt un alt fel de mancare,in momnetul calirii cepei,inaintea oului,pasta de chili,creveti,pui sau ce vor muschii nostri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit indonezian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inele de ceapa