Hrenzele

de ancanicoleta91 in Mancaruri de legume, 20 Mar 2014 | 28280 vizualizari

 

Aceste hrenzele cum se spun pe la noi le poate face chiar si un copil sunt simple, rapide si pe deasupra foarte gustoase.Am vazut postate retete asemanatoare dar eu asa o stiu de la mama,bunica etc.Numarul de portii este scris aproximativ acuma depinde si de cate poate manca fiecare ,ies in jur de 30 de bucati .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi
  • 2 oua
  • 1-2 linguri faina alba
  • 1lingurita bicarbonat sau praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • sare,piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrenzele:

Se curata cartofii si se dau pe razatoare (eu ii dau pe cea mica sa-mi iasa pasta dar se poate si pe cea mare),se storc putin de zeama si se adauga restul ingredientelor.

Cand terminam compozitia punem ulei la incins si cu o lingura luam din compozitie si facem forme rotunde.Le coacem pe ambele parti la foc mai mic ca sa se poata face bine cartofii.

Se pot servi cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrenzele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii