Guguluf ciocolatos

de Panacris in Dulciuri, 1 Mai 2015 | 5812 vizualizari

 

Am pornit de la o negresă dintr-o cărticică de la Rama și am pus-o la copt în formă de guguluf, iar când i-am făcut proba cu scobitoarea, arăta ca și vulcanii de ciocolată, doar că în varianta maareee. Azi am finalizat prăjitura ciocolatoasă. M-am uimit pe mine:D ;) Se vede că am avut mai mult timp la bibilit:D ;) P.S. până să-l ornez, au dispărut vreo 2-3 felii :D ;)

 

INGREDIENTE

  • Margarină Rama 250 g,
  • Ciocolată neagră menaj 300 g,
  • Cacao 4 lingurițe,
  • Zahăr pudră 400 g,
  • Zahăr vanilinat asezonat cu rom,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Făină albă de grâu 200 g,
  • Sare iodată un vârf de cuțit.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată albă 100 g,
  • Frișcă lichidă 2-3 linguri,
  • Pentru ornat: 4-5 căpșuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf ciocolatos:

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se amestecă energic, cu ajutorul mixerului.

După ce s-a omogenizat amestecul se adaugă ouăle și făina rând pe rând, până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, eu am folosit forma de guguluf și se dă la copt în cuptorul preîncins la 180 grade cca. 45 de minute.

După timpul de coacere, dacă faceți proba cu scobitoarea o să vă cam speriați, așa am fost eu cel puțin, că nu e coaptă prăjitura, pentru liniștea voastră, mai lăsați-o la copt cca. 15 minute, apoi opriți focul, nu mai faceți testul, că veți mai avea tendința de a o lăsa la copt încă 15 minute și tot așa,:d.

Important e să o lăsați să se răcească în formă, în cuptor cu ușa întredeschisă preferabil până a doua zi, dacă ați preparat-o seara ca și mine:D ;)

Pentru glazura se topește ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă, în vasul special, sau pe baie de aburi.

Când s-a răcit complet prăjitura se răstoarnă pe un platou și se ornează cu glazură de ciocolată albă sau neagră după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu dulceata de visine