Gris cu sos caramel

de AlinaValentina in Dulciuri, 2 Noi 2013 | 6023 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru grisul cu lapte:

  • 300 ml lapte
  • 30 g gris
  • zahar dupa gust
  • un praf sare

Pentru sosul de caramel:

  • 4-5 linguri zahar
  • o cana lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu sos caramel:

Ingredientele specificate nu sunt fixe. Eu le-am pus dupa ochi.

1. Laptele se pune la fiert cu zahar dupa gustul fiecaruia si un praf de sare. Cand este aproape de fierbere se toarna grisul in ploaie si se amesteca cu un tel.

Se lasa sa se fiarba, si cand a ajuns la consistenta dorita se ia de pe foc.

2. Intr-o craticioara potrivita ( preferabil teflonata ) se pune zaharul la foc mic si cand incepe sa se topeasca se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza tot. Dupa ce zaharul s-a caramelizat ( atentie, sa nu se arda ) se adauga laptele. Va face galagie si spuma si zaharul se va intarii.

Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Zaharul se va topi si compozitia se va ingrosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu cacao si topping de caramel