Gomboti cu prune

de Maria68 in Dulciuri, 2 Sep 2012 | 4383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mai mari - cca 500-600 g
  • 2 oua
  • 150-175 g faina
  • zahar
  • pesmet
  • un praf de sare
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii cu tot cu coaja se  spala bine si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Cand se mai racesc un pic, se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua si faina. In timp ce formam gombotii trebuie sa ne pudram mainile cu faina , pentru a putea lucra cu aluatul, iar daca consideram ca mai trebuie , mai adaugam putina faina pe masura ce formam gombotii.
Intre timp, punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare.
Prunele, se spala si se scot samburii. Se modeleaza gombotii din aluatul de cartofi si in mijloc se pune cate o pruna. Cand fierbe apa (in care adaugam putina sare) , introducem gombotii si lasam sa fiarba. Cand se ridica la suprafata, se da focul mai incet si mai lasam cateva minute(cam 5 minute) sa fiarba, pentru ca si pruna din interior sa fiarba si ea.
Gombotii se scot din apa cu ajutorul unei palete, se lasa sa se scurga un pic, dupa care se dau prin pesmet. Daca doriti pesmetul se poate rumeni intr-o tigaie cu putin ulei sau unt.
Se servesc presarate cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]