Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2012 | 8223 vizualizari

 

O garnitura apetisanta! Varianta maghiara, a ciulamalei de ciuperci, romanesti ;) Azi am gatit din nou international! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci albe 6 bucati mari,
  • ceapa rosie 2 bucati,
  • margarina/ulei de masline 100 ml,
  • smantana de gatit 400 ml,
  • galbenus de ou 2 bucati,
  • faina/amidon 2 linguri cu varf,
  • vin alb demisec,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei,
  • nucsoara.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomba martas ( Sos cu ciuperci!):

Ceapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se adauga vinul si se lasa cca. 10 minute la fiert. Intre timp faina/amidonul se desface cu smantana de gatit si putina apa rece (cca 100 ml.), apoi se adauga la amestecul de ciuperci, lasandu-se la fiert cca. 5 minute, neacoperit, amestecandu-se usor, ca sa nu se faca cocoloase. Se serveste ca atare sau alaturi de diverse preparate

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]