Gogosi super pufoase

de danamatei in Dulciuri, 6 Feb 2012 | 44505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua+un galbenus
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie uscata/un cub proaspata
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt cat o nuca
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi super pufoase:

Se pun toate ingredientele (exceptand untul) in cuva masinii de paine (programul framantare+dospire) incepand cu lichidele si terminand cu ingredientele uscate. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele, se adauca untul moale.

Pentru cine nu are masina de paine se framanta bine si spre sfarsit se adauga untul moale.

Se lasa la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul. Se infaineaza masa de lucru si se intinde o foaie de cca 5-7 mm grosime, se decupeaza cu paharul sau cu diferite forme si se mai lasa la crescut la loc cald inca 10-15 min. 

Se incinge bine uleiul si se prajesc la foc mediu. Se scot pe un prosop de hartie (sa absoarba uleiul in exces) si apoi se pudreaza cu zaharul pudra. Pofta buna !

TIPS-URI

1

Daca folositi drojdie uscata amestecati-o cu faina, nu o dizolvati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi super pufoase" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

06.02.2012, 22:24

si sa stii ca are dreptate mama ...ce sa-i faci daca sunt asa bune

gaby_gabytza 1

07.02.2012, 09:23

place

naomy 1

28.01.2014, 19:01

Si eu o sa fac deseara yamy -yam

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi marocane