Gogosi cu smantana

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 3826 vizualizari

 

Inspirat de Claudia (Valclaudia). Foarte bune au iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200g smantana 12% grasime
  • 25g drojdie proaspata
  • 70g zahar tos
  • 100ml lapte
  • coaje rasa de la o lamaie
  • 500g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu smantana:

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, laptele caldut, doua linguri de faina si se lasa la dospit 15-20 minute.

Restul de faina o punem intr-un castron mare.

Se toarna maiaua peste faina, se adauga smantana la temperatura camerei, coaja de lamane si ouale batute.

Se framanta un aluat elastic.

Se acopera cu un prosop si se lasa la loc cald 1,5-2 ore pana isi dubleaza volumul.

Se tapeteaza masa de lucru cu faina si intindem aluatul in foaie de 1 cm grosime.

Cu o forma sau un pahar se decupeaza gogosile de marimea dorita.

Se mai lasa la dospit inca 25-30 minute.

Se pune uleiul la incins si se prajesc gogosile in baie de ulei.

Se pun in uleiul incins cu partea care a stat deasupra la dospit in jos (rasturnate) ca sa creasca frumos.

Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.

Se transfera pe un platou si se presara cu zahar pudra din abundenta.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din foietaj si mere