Gogosi aromate

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 30 Apr 2015 | 4989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • o jumatate plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 20 ml ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate:

 Facem maiaua din drojdie , 2 linguri de zahar, 50 ml lapte si 4 linguri de faina.

Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cernem faina intr-un bol, adaugam maiaua crescuta, galbenusurile, praful de sare , laptele si coaja de lamaie. Amestecam si apoi adaugam si albusurile batute spuma. Framantam bine  adaugand si uleiul. Coca trebuie sa fie mai moale.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Se intinde  coca de grosime  1 cm si se taie forme rotunde . Se mai lasa la crescut cateva minute apoi se prajesc in uleiul incins.

Se pot face forme rotunde sau ineluse. Se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)