Gogonele murate

de COSTEO in Muraturi, 12 Sep 2013 | 8337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogonele (lunguiete si rosii)
  • 1 telina
  • 2 morcovi
  • 1 mar
  • 2 ardei iuti
  • 1 capatana usturoi
  • marar uscat
  • cimbru
  • sare pentru muraturi
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

Se aleg gogonelele cele mai sanatoase dar nu prea verzi, ci din alea mai rosii, proaspat recoltate, neatinse de bruma, nepatate, nelovite, fara crapaturi. Se spala bine gogonele.

Intr-un borcan de sticla sau un recipient de plastic, punem telina curatata si feliata, morcov rondele si cativa catei usturoi dar in coaja si putin zdrobiti, frunze de telina, marar uscat si cimbru. Asezam pana la jumatatea borcanului gogonele, adaugam si 1 mar crestat putin, printre punem si un ardei iute despicat in doua, la mijlocul borcanului procedam ca la inceput apoi pana sus terminam gogonelele. Deasupra frunze telina, marar uscat, cimbru. Peste gogonele se toarna apa rece cu sare (1 lingura sare la 1 l de apa).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

COSTEO 1

12.09.2013, 18:22

Dia gogonele astea sunt o samanta mai altfel,sunt din Bucovina,asa sunt ele rosii.Sunt f gustoase

Dya Daniela Andrei 1

01.11.2013, 22:46

Foarte faine! Imi plac de nu mai pot! Am pus si eu saptamana trecuta! Abia astept sa se mureze!

COSTEO 1

02.11.2013, 16:10

Sunt foarte buneeeeeeeeeeee!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate