Gogosari in otet

de reisnaor_2006 in Muraturi, 7 Sep 2015 | 7534 vizualizari

 

O reteta rapida ,fara conservanti si fara fierbere.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de gogosari
  • 300 ml otet de 9 grade
  • 200 gr de zahar
  • 50 gr sare pentru muraturi
  • frunze de telina
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • hrean
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

           Spalam foarte bine gogosarii, ii lasam sa se scurga si cand sunt uscati ii taiem in patru si le scoatem cotoarele si semintele dupa care ii punem intr-un lighenas.

           Combinam, intr-un castron otetul cu zaharul si sarea, amesecam bine pana cand acestea se topesc si se formeaza o solutie.
           Turnam peste bucatile de gogosari solutia de otet, sare si zahar, acoperim si lasam pana a doua zi. Mai amestecam din cand in cand in vasul  in care se afla gogosarii astfel incat acestia sa se cuprinda. Peste noapte ei vor lasa zeama mai multa.
           A doua zi separam gogosarii de solutia de otet in care au stat si ii punem in borcan curat.

           Adaugam in borcan bucatile de gogosari, cat mai aproape unele de altele (mai inghesuite) si din loc in loc, intre ele adaugam bucati de hrean si frunze de telina iar la sfarsit pune si cateva bobite de mustar si piper. Strecuram zeama in care au stat gogosarii peste noapte.
           Turnam zeama in borcan pana cand gogosarii se acopera.Turnam zeama in borcan pana cand gogosarii se acopera.Inchidem  borcanul cu capacul respectiv si-l putem pune la pastrat in camara peste iarna.

TIPS-URI

1

Este important sa folosim otet din vin de 9 grade pentru a putea conserva cu succes gogosarii! De asemenea folositi doar sare mare, grunjoasa, speciala pentru muraturi.

2

Strecuram zeama (solutia in care au stat gogosarii peste noapte) deoarece gogosarii vor mai lasa unele impuritati care in borcan vor putea fermenta.

3

Otetul nu il diluam cu apa deoarece, lasat peste noapte impreuna cu gogosarii, acestia vor lasa ei singur multa zeama si in final lichidul rezultat va fi suficient pentru a conserva gogosarii in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet