In meniul de azi avem un preparat clasic italian care se face destul de usor si este foarte delicios si apreciat.
Mod de preparare gnocchi:
Amestecam toate ingredientele, framantam pana obtinem un aluat moale,elastic. Dam la rece pentru 30 de minute.
Din acest aluat rupem bucatele mici din care formam suluri.Aceste suluri le taiem in parti de 5 cm..Aceste bucatele le trecem peste dintii unei furculite pentru a da un model cu rizuri sau le strivim cu furculita si apoi aducem marginile spre interior formand un gnocchi ca in imagine. Eu le-am facut cu o seara inainte si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Si-au pastrat foarte bine forma.
Fierbem gnocchi in apa clocotita cu sare.Cand ies la suprafata apei,sunt gata. Ii scoatem intr-un vas termorezistent si aruncam peste ei un cub de unt sau stropim cu putin ulei de masline. Sunt atat de buni....parmezanul si ricotta dau o nota de gust aparte.:)
Mod de preparare sos :
Tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline pana devine opaca.Punem usturoiul zdrobit cu lama la cutit si tocat fin.Amestecam putin si adaugam ciupercile.Le calim bine,turnam sucul de rosii,chilli,sare,piper,oregano. Lasam sa fiarba la capac,la foc mic. La final presaram busuiooc proaspat sau uscat.
Turnam sosul peste gnocchi. Deasupra asezam bucati de mozzarella si dam vasul la cuptor incins pentru 10 minute, la foc mediu.
Trebuie sa incercati aceasta combinatie cu adevarat gustoasa!
Va doresc pofta buna !