Gnocchi cu scoici

de cristeena20 in Paste, 3 Iun 2015 | 4488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de gnocchi proaspeti
  • 200 gr scoici
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie de rosii in conserva
  • 1 rosie bine coapta
  • 1/2 cana pasta de tomate
  • 3 linguri ketchup
  • sare, piper, zahar, ulei de masline, busuioc verde
  • usturoi
  • parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu scoici:

Prima data incepem sa preparam sosul. Tocam fin ceapa si o punem la calit in ulei de masline, la foc mediu, sa nu se arda, doar sa se inmoaie. Adaugam apoi usturoi tocat si apoi rosia tocata cubulete. Amestecam putin si lasma sa se inmoaie rosia si  turnam rosiile din conserva tocate cubulete, pasta de tomate si ketchup-ul.

Amestecam si condimentam cu sare, piper alb, zahar (ca sa taie din aciditatea rosiilor). Lasam sa scada putin sosul . Cand e aproape fiert punem pastele la fiert. Daca sunt proaspete au nevoie de doar 5 minute sa fiarba. Le scoatem intr-un vas si le stropim cu ulei de masline. si le tinem acoperite la cald.

La final cand sosul e gata adaugam scoicile (eu am folosit congelate.) Se lasa pana se deschid (cca 2 minute) si acoperim cu un capac. Punem frunze de busuioc proaspete si acoperim cca 5 minute.

La masa servim cu gnocchi si vin alb, verde sau rose :). Si nu uitam de parmezan ras deasupra din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi