Gem de capsuni

de ela in Dulceata / Gem, 29 Mai 2011 | 6787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1plic gelfix 3:1,de la dr Oetker,
  • 1kg capsuni,
  • 1plic sare de lamaie dr Oetker,
  • 350gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunile si le punem intr-o sita la scurs.Le curatam coditele si le punem in robotul de bucatarie la maruntit.

Amestecam zaharul cu sarea de lamaie si plicul de gelfix si le punem peste capsuni,intr-o oala,la foc potrivit,amestecand mereu.Cu o spumiera luam spuma formata deasupra.Lasam pe foc 10minute de cand da primul clocot,amestecand continuu.Punem pe o farfurie o lingurita de gem pentru a verifica daca s-a inchegat.

Se toarna gemul in borcane mici,spalate si uscate(sterilizate) cu un polonic si o palnie pusa desupra borcanului.Dupa ce punem capacele,rasturnam borcanele si se lasa sa stea pe capac vreo 5minute pentru o mai buna omogenizareBorcanele se pot rasturna alternativ,de cateva ori,pt o buna omogenizare..Punem borcanele intr-o patura groasa si le acoperim,le lasam asa pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]