Gem de caise cu zahar gelifiant

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 29 Iun 2016 | 14329 vizualizari

 

Am gasit caise romanesti la pret convenabil bugetului meu si m-am pus pe treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 5 kg caise foarte coapte ( cca 4 kg curatate de coaja si fara samburi)
  • 2 kg zahar gelifiant
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu zahar gelifiant:

Am cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat spuma si am mai lasat sa fiarba cca 10 min. Am spalat si uscat bine borcanele apoi le-am umplut cu gemul fierbinte, am capacit borcanele si apoi le-am bagat in cuptor. Cuptorul a fost incalzit bine, apoi am stins focul. Se lasa pana a doua zi sa se raceasca bine , apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu zahar gelifiant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

30.06.2016, 17:18

Ce culoare frumoasa! N-am incercat inca zaharul gelitifiant si chiar sunt curioasa cum "se pastreaza" gemul.

cristeena20 1

30.06.2016, 19:34

Ce-mi place!! asta e dulceata adevarata

Andra_Constantinescu 1

30.06.2016, 20:23

Preferatul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]