Gem de caise

de dakris in Dulceata / Gem, 16 Iul 2012 | 6814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise fara samburi
  • 2,1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele bine spalate si fara samburi  se taie la dimensiunea dorita (se pot lasa jumatati ori se taie in 4), se pun intr-o cratita si se acopera cu zahar. Se lasa cca 2 ore sa isi lase zeama, apoi se fierbe cca 2,5 ore la foc mic, in functie de consistenta dorita. 

Pentru a testa consistenta se pun cateva picaturi pe o farfurie pe care tinuta la frigider (cand se raceste, gemul are o consistenta mai mare).

Pe parcursul fierberii se inlatura spuma rezultata.

Cu cateva minute inainte de a se inlatura de pe foc se adauga zeama de lamaie si se amesteca.

Dupa ce a fiert gemul, se pune fierbinte in borcane curate, sterilizate, se capseaza, se aseaza cu capacele in jos pana la racirea completa.

Se pastreaza in camarara, la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

16.07.2012, 19:42

Ce culoare si ce bun e!

iry-gabriela 1

16.07.2012, 22:03

arata bine

dakris 1

18.07.2012, 08:40

va multumesc pt comentarii si aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise