Garam masala

de elucubratiiculinare in Conserve, 8 Mar 2014 | 6202 vizualizari

 

Dacă vă place mâncarea indiană, acest amestec de condimente nu ar trebui să vă lipsească din casă.
Se poate păstra timp de câteva luni într-un recipient etanș într-un loc răcoros.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri semințe de coriandru
  • 1 lingură semințe chimen
  • 1 linguriță chimen negru - shahjeera - opțional
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 3 păstăi de cardamon negru
  • 1 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată sau 1 rulou
  • 1 linguriță nucșoară măcinată sau 1 nucă
  • 3 foi de dafin zdrobite
  • 1 1/2 linguriță ghimbir pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garam masala:

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă toate ingredientele cu excepția ghimbirului pudră. Se amestecă din când în când. Când condimentele s-au prăjit „fără ulei” se oprește focul și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, se scot păstăile de cardamon, se înlătură pielea și se eliberează semințele. Adăugăm și ghimbirul pudră și le pisăm într-un mojar sau cu ajutorul unei râșnițe electrice curate. Până la folosire se depozitează într-un recipient etanș într-un loc răcoros. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Garam masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tikka Masala