Galuste in danf

de babi5 in Mancaruri de legume, 22 Mai 2013 | 6847 vizualizari

 

Acest fel de mincare imi aminteste de anii copilariei. Ieri tata a poftit si azi am executat. Am preparat-o cu multa nostalgie fiindca mi-am amintit cu drag de copilarie, cind mama facea acest fel de mincare (galusche ca nana Marie nu face nimenea, ziceau copii fiindca eu ii chemam pe toti de pe strada cind mama termina si mincam pe o patura sub un dud in curte)Era tare buna chiar daca era mai saracacioasa. Eu am pregatit intr-o oala de 5 kg

 

INGREDIENTE

  • 1.5-2 kg cartofi (se pierde mult la curatat )
  • 3 cepe
  • ulei
  • 3 oua
  • boia
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 200 gr telemea
  • frunze patrunjel din belsug
  • 350 gr faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste in danf:

Se curata cartofii si se taie in rondele mai groase, ca sa nu se faramiteze la fiert prea tare. Apoi intr-o oala sau cratita se pune uleiul si ceapa tocata   marunt si se caleste. Se adauga boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca 5 minute, apoi potrivim de sare si piper. Punem apa cat sa ii acopere, lasam la fiert.

Intre timp intr-un castron sau bol mai mare punem faina, ouale, putina sare, ulei si facem o coca ca pentru taitei (putin mai molcuta, ca sa putem rupe galustele)

Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, rupem galustele (mai mititele) pana terminam compozitia si lasam la fiert in continuare impreuna cu cartofii.

Produsul finit trebuie sa fie scazut, fara prea multa zeama. Asezonam cu patrunjel din belsug si cand punem in farfurie presaram telemea rasa.

Mancarica buna, buna.

Pofta mare sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste in danf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

10.06.2014, 18:19

Sunt lesinata dupa asemenea galuste

babi5 1

10.06.2014, 21:01

Te pup Mihaela draga si-ti multumesc chiar daca nu au carnita sunt delicioase

babi5 1

15.12.2014, 13:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu carnati semiafumati