Fursecuri cu nuca

de carmenvlad in Prajituri, 22 Mai 2011 | 38817 vizualizari

 

Modul de preparare al aluatului dau un gust si o savoare deosebita acestor fursecuri. Sunt aromate, usor crocante si ti se topesc in gura pur si simplu.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina Unirea
  • 250 g zahar pudra
  • 8 galbenusuri
  • 1 pliculet praf de copt Dr. Oetcker
  • 1 pliculet amoniu Dr. Oetcker
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 400 g faina alba
  • 200 g nuca macinata sau taiata marunt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Se freaca spuma zaharul impreuna cu zaharul vanilat si  cu margarina. In faina cernuta se pune 1 pliculet praf de copt si un pliculet amoniu si apoi se adauga in untul frecat spuma. Apoi se pune unul cate unul galbenusurile (se pune un galbenus si se amesteca pana cand se incorporeaza, apoi se adauga urmatorul si s procedeaza la fel pana cand s-au terminat toate galbenusurile). Aluatul obtinut are consistenta unei creme omogene. Se fac cu mana bilute mici din aluat care se dau prin nuca taiata. Se pun intr-o tava de copt care a fost tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins mediu pentru 10-12 minute. Intre ele se lasa un spatiu deoarece cresc la copt. Se scot calde din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere