Clafoutis, tarta, prajitura...sau cum ii mai spune lumea, este un desert fin de origine frantuzeasca. Se face usooor, extrem de usor iar rezultatul este foarte bun. Este usor crocant la exterios, cremos in interior...nu prea are baza si are fructe de sezon ;) Ce poate fi mai bun? Hmmm, poate doar ceva cu ciocolata...dar nu neaparat. Eu una ma declar foarte multumita de acest desert fin si delicios.
Incepem prin a spala bine ciresele si a le curata de samburi. Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si mai amestecam usor apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il adaugam treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem si untul topit si racit, si smantana. Vom obtine un aluat ca de clatite.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava de tarta mai maricica (26-28 cm) cu unt. Punem ciresele in tava iar peste ele turnam aluatul. Dam tarta la cuptor pentru 40 de minute. Dupa primele 20 de minute reducem focul la 180 de grade. Cu asta e gata deliciul nostru.
Lasam clafoutisul la racit in tava apoi il putem portiona dupa pofta. Va asigur ca e delicios si ca o singura portie nu va fi de ajuns. A doua zi este si mai bun, mai ales daca a stat la rece, deoarece va capata consistenta unei budinci.
Va servesc cu o felie, sau poate doua? :)
Enjoy!