Kumquat este singurul fruct care este complet comestibil, de la coaja pana la pulpa.
Atunci cand se consuma cu tot cu coaja, are un gust inconfundabil, dulce (coaja) – acrisor (pulpa).
Kumquat sunt fructe mici, cu un gust minunat disponibile in sezonul de ianuarie-martie si, uneori in aprilie.
Kumquat sunt native din China si provin de la cuvantul cantonez Kam Kwat care inseamna "portocala de aur." Fructul este un simbol al prosperitatii si un cadou traditional de Anul Nou.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/fruct-kumkuat-confiat.html
Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori.
Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc.
Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati fructele.
Lasati sa fiarba impreuna la foc potrivit 1 ora.
Amestecati din cand in cand.
Dupa 1 ora, luati de pe foc si lasati sa se raceasca complet.
Puneti din nou pe foc si lasati sa fiarba inca o ora la foc mic.
Amestecati din cand in cand.
Scoateti fructele si puneti-le pe un gril.
Le puteti servi simple ca o delicatesa, sunt foarte bune.
1
Am pastrat siropul de zahar ramas pentru a parfuma alte prajituri. Am facut o sarlota delicioasa- reteta aici.