Friptura de curcan

de simona72 in Curcan, 7 Noi 2013 | 12004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan superioara
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ceasca de bere
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingurita amestec de condimente 5 arome
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan:

Pulpa de curcan, se lasa asa intreaga si se spala. Se fac mici crestaturi din loc in loc cu varful unui cutit, iar in aceste crestaturi se pun bucatele de usturoi. Din restul ingredientelor se face o marinata, care se pune impreuna cu pulpa in punga speciala de marinare. Se inchide ermetic punga si se lasa cateva ore la cuptor sau de seara pana a doua zi. Se pune carnea intr-o tava termorezistenta, se adauga si marinata, se acopera vasul cu folie de aluminiu, se da la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora. Se intorce pulpa pe partea cealalta si se mai lasa inca 30 minute. Se intoarce din nou, se lasa tava fara folie si se mai lasa inca 15 minute sa se rumeneasca usor deasupra.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

serviti cu garnitura de carofi, orez, salate...

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor