Floarea mielului

de rivka in Vita, 8 Mar 2010 | 4372 vizualizari

 

by epurasha(adaptare)

 

INGREDIENTE

  • 3 foi mari de placinta
  • 300 grame carne tocata de vitel
  • 250 grame branza telemea
  • 150 grame cascaval ras
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingura mare de pasta de ardei iuti sambal
  • 2 linguri de sos de soia
  • 4 linguri ulei masline
  • condimente pt carne tocata
  • sau sare, piper, boia
  • 1 conserva mica de pasta de rosii
  • 5 oua
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 50 grame unt
  • pentru servit iaurt proaspat rece de la frigider
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floarea mielului:

Carnea tocata se prajeste in tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, condimentele.Cand e aproape gata se adauga sosul de soia si se mai lasa putin la rumenit.Se stinge focul se aduga conserva de pasta de rosii, o lingura plina de pasta de ardei iuti(sambal) si se amesteca bine.

Prima foaie de placinta se intinde pe masa.Se zdrobeste cu mana uniform pe suprafata foii branza telemea.

Deasupra se intinde a 2-a foaie de placinta.

Se intinde uniform compozitia de carne tocata cu ajutorul lingurii de lemn.

Deasupra se intinde cea de-a treia foaie apoi se ruleaza strans sul.

Sulul se taie felii cu ajutorul unui cutit de paine, de cca 8-10 cm.

Intr-o tava de tort se pune hartie de copt udata prima data sub jet de apa si stoarsa bine sa ia forma vasului.Primul sul de aluat se pune in mijloc apoi celelalte in jurul primului ca o floare.

Se adauga cate o felie de unt pe fiecare sul, si cascavalul 150 grame ras.

Se bat cele 5 oua cu patrunjelul tocat bine cu furculita si se toarna deasupra.

In cuptorul incalzit la foc mic 160 grade se da tava cca 1 ora pana se rumeneste bine .

Se scoate, se scoate floarea pe o farfurie si se serveste calda langa un pahar mare de iaurt rece.

Este o bomba calorica dar cat se poate de gustoasa! merita cu siguranta facuta si repetata cat de des.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti foi facute in casa uteti renunta la unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floarea mielului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]