In cadrul concursului BUNATATI DE CRACIUN va prezint o reteta de fleica minunata. Dureaza putin mai mult prepararea ei ,dar va spun ca este un deliciu! Se topeste in gura nu alta. Sa trecem la prezentarea retetei.
Pentru inceput se spala fleica, usuca in servetele de hartie prosop,se portioneaza.
Intr-un caston se amesteca toate condimentele+usturoiul ,mai putin ienibaharul.
Cu acest amestec de condimente se maseaza bine fleica.
Se ia folie alimentara, se pune fleica pe folie si se impacheteaza.
Se da la frigider pentru 24 de ore.
Dupa cele 24 de ore se transfera fleica pe hartie de copt punand in fiecare colt al pachetului cate o boaba de ienibahar ,se impacheteaza si se pune intr-o tava.Eu am folosit o un vas de yena.
Cat timp se impacheteaza fleica se incinge la 150 grade.
Introduce tava in cuptor si las-o la temperatura de 150 grade pentru 10 minute,apoi micsoreaza temperatura la 80 grade pentru 4 ore.
Cand au trecut cele 4 ore scoate hartia de copt si mai lasa fleica in cuptor pentru 10 minute,sa se rumeneasca.
Scoate fleica din tava si las-o sa se raceasca.
Se consuma rece .
Sa va fie de folos!
1
Fleica sa fie cat mai impanata.
2
Daca nu va plac aceste condimente puteti folosi condimentele agreate,dar nu garantez ca iese tot atat de frageda