Flan de conopida

de Catalina L in Mancaruri de legume, 11 Dec 2016 | 4848 vizualizari

 

O reţetă foarte buna de conopidă la cuptor, cu sos bechamel.
Va recomand s-o faceti seara si s-o consumati a 2 a zi, este si mai buna.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/flan-de-conopida.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 50 gr de cascaval ras

Pentru sosul bechamel :

  • 40 cl de lapte
  • 30 gr de unt
  • 2 linguri pline cu faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan de conopida:

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet.

Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.

O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte, cu sare, timp de 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).

Scurgeti conopida si ecrazati un pic buchetelele.

Preparati sosul béchamel:

Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.

Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.

Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare, nucsoara și piper.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt, un vas termorezistent pentru cuptor.

Presarati un pic de branza rasa pe pereti.

Separati albusurile de galbenusuri.

Incorporati galbenusurile pe rand in sosul bechamel inca cald, adaugati branza rasa si amestecati.

Intr-un castrom amestecati conopida maruntita cu sosul bechamel si albusurile batute spuma.

Varsati compozitia in vasul uns.

Dati la cuptor pentru 45 minute.

Este si mai bun a 2 a zi. Dupa 2-3 ore, il puteti taia felii ca pe o prajitura.

Se serveste simplu sau ca garnitura la  peste, carne etc..

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopidă gratinată