File de porc in crusta

de amalia01 in Porc, 26 Ian 2016 | 3662 vizualizari

 

O friptura delicioasa si usor de facut. Merge perfect cu cartofi aurii si sos Remoulade.

 

INGREDIENTE

  • 800g de muschi de porc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 150g de unt
  • 1 lingura de piper boabe
  • sare
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de porc in crusta:

Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi zdrobitsi se mai lasa 5 minute.
Se scoate din tigaie si se pune pe o tava si se introduce la cuptor.
Se lasa circa 45 minute, la o temperatura medie, pentru a se fragezi bine, stropindu-l cu sosul din tava.

Pentru crusta- intr-un castron se freaca 150g unt cu un praf de sare pana se face spuma. Se adauga frunzulite de cimbru si rozmarin rupte de pe ramurele, boabele de piper zdrobite grosier si se amesteca bine.
Se unge friptura cu acest amestec si se mai lasa la cuptor inca 10 minute, pentru a se rumeni frumos.

Se serveste cu garnitura preferata.

TIPS-URI

1

friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc in crusta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu usturoi