File de cod alb Alaska

de nico15 in Peste, 16 Mai 2011 | 10574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati cod alb Alaska
  • 2 rosii
  • 1.2 de lamaie
  • 150-200 g de ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa plus 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 litru de lapte
  • 1 cana de vin alb sec
  • sare, piper
  • cimbru
  • rosii uscate la soare
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod alb Alaska:

Fileurile se taie in doua sau in trei in functie de marimea lui, dupa care  introducem bucatile de peste in lapte in care am adaugat, sare, piper si praf de rosii uscate la soare, lasam 10 minute.  Dupa care scoatem bucatile de peste le tamporam de surplusul de lapte, dupa care batem ouale si trecem bucatile de fileu de cod prin ou si faina, punandu-le la prajit intr-o tigaie in care in prealabil am pus un cub de unt si ulei de masline. Cand pestele este gata se scoate si se pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.

Ne apucam sa pregatim legumele, taiem ceapa, pe care a calim, adaugam ciupercile taiate jullien, ceapa verde, ardeiul, morcovul marunt, lamaia rondele fine ca si rosiile si ceapa verde toate acestea  le calim dupa care le adaugam langa peste in tava si adaugam laptele in care am tinut pestele, dand la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute adaugam cimbru si vinul si mai lasam maxim 10 minute, deoarece toate ingredientele erau deja preparate dar pentru amestecarea savorilor si aromelor le-am mai lasat un pic.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod alb Alaska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (11)

adry88 1

17.05.2011, 11:29

Lau 1

17.05.2011, 13:21

bun

nico15 1

17.05.2011, 21:42

Ruxy din pacate era congelat dar o bunatate, l-am cumparat de la Auchan din Militari.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
File de cod pane