File de cod alb Alaska

de nico15 in Peste, 16 Mai 2011 | 11425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati cod alb Alaska
  • 2 rosii
  • 1.2 de lamaie
  • 150-200 g de ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa plus 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 litru de lapte
  • 1 cana de vin alb sec
  • sare, piper
  • cimbru
  • rosii uscate la soare
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod alb Alaska:

Fileurile se taie in doua sau in trei in functie de marimea lui, dupa care  introducem bucatile de peste in lapte in care am adaugat, sare, piper si praf de rosii uscate la soare, lasam 10 minute.  Dupa care scoatem bucatile de peste le tamporam de surplusul de lapte, dupa care batem ouale si trecem bucatile de fileu de cod prin ou si faina, punandu-le la prajit intr-o tigaie in care in prealabil am pus un cub de unt si ulei de masline. Cand pestele este gata se scoate si se pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.

Ne apucam sa pregatim legumele, taiem ceapa, pe care a calim, adaugam ciupercile taiate jullien, ceapa verde, ardeiul, morcovul marunt, lamaia rondele fine ca si rosiile si ceapa verde toate acestea  le calim dupa care le adaugam langa peste in tava si adaugam laptele in care am tinut pestele, dand la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute adaugam cimbru si vinul si mai lasam maxim 10 minute, deoarece toate ingredientele erau deja preparate dar pentru amestecarea savorilor si aromelor le-am mai lasat un pic.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod alb Alaska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

COMENTARII (11)

adry88 1

17.05.2011, 11:29

Lau 1

17.05.2011, 13:21

bun

nico15 1

17.05.2011, 21:42

Ruxy din pacate era congelat dar o bunatate, l-am cumparat de la Auchan din Militari.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]