Plachie de cod

de Sidy in Peste, 19 Dec 2010 | 6478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste)
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa uscata
  • 2-3 cepe verzi
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml bulion
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml vin
  • piper macinat
  • sare
  • zeama de lamaie( facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de cod:

Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul, bulionul,sarea, foaia de dafin, piperul , usturoiul razuit ( eventual zeama de lamaie) si bucatile de peste fripte pe jumatate. Se lasa sa fiarba pina sunt fierte toate , apoi se lasa sa se raceasca.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de cod" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume