Ficatei de pui la tigaie, cu pireu de cartofi

de RODIMUR in Ficat, 11 Iul 2017 | 3932 vizualizari

 

O mâncare rapidă, atunci când nu mai avem nimic preparat în frigider. Știu că sunt persoane cărora nu prea le plac ficățeii, dar aportul de fier pe care-l aduc, ar trebui să fie decisiv pentru un astfel de meniu, măcar o dată la două săptămâni.
De-a lungul anilor, am văzut multe rețete de ficăței cu sos, dar eu îi fac mai simplu și cred că sunt mai sănătoși, pentru că nu sunt cu ceapă prăjită.
Iată de ce ofer și eu varianta mea de ficăței de pui, cu pireu de cartofi...

 

INGREDIENTE

  • 6-8 ficăței întregi de pui
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • Pentru pireu
  • 4-6 cartofi albi
  • 50 grame unt
  • 4-5 linguri de smântână
  • sare
  • piper
  • Pentru salată
  • 1/2 varză mică
  • sare
  • oțet
  • apă
  • mărar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la tigaie, cu pireu de cartofi:

Se alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul.

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare.

Varza se curăță, se spală și se taie fideluță, după care se frământă cu puțină sare, se adaugă 1-2 pahare de apă și 3-4 lingurițe de oțet. Se lasă varza tăiată în această soluție, ca să se pătrundă bine. După câteva minute, se scurge apa și se presară mărar peste salată.

În timp ce cartofii fierb, se curăță, se spală și se pun ficățeii la scurs, pregătindu-se pentru prăjit în tigaie.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pasează și imediat, cât sunt încă fierbinți se adaugă untul, se amestecă bine și apoi se pune smântâna. Se uniformizeză pireul și se mai condimentează cu sare, dacă este nevoie.

După ce pireul este gata se pot prăji ficățeii. Într-o tigaie, se toarnă ulei și imediat se pun ficățeii scurși de apă. Se condimentează cu sare și piper și se prăjesc înăbușit, la foc mic, pe ambele fețe.

Se servesc imediat cu pireu de cartofi și cu salată. Cine vrea, poate pune peste cartofi 1-2 linguri din sosul lăsat de ficăței la prăjire.

TIPS-URI

1

Pireul făcut cu unt și smântână este cel mai bun, mai cremos (uneori pun chiar mai mult unt). Laptele face pireul apos și subțire, curgător.

2

Nu prăjiți prea mult ficățeii, ca să nu se întărească și să capete un gust amar. Dacă îi veți ține numai puțin pe foc, căt să se pătrundă și să-și schimbe culoarea, vor fi dulci și moi. Veți simți gustul adevărat al ficățeilor.

3

Nu prăjiți ficățeii decât după ce ați terminat celelalte preparative, pentru că dacă vor sta, se vor închide la culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la tigaie, cu pireu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb