Felii cu castane

de adriana65 in Prajituri, 28 Mar 2014 | 7912 vizualizari

 

Deşi suntem în prag de primăvară, am preparat o prăjitură cu aromă de toamnă. Piureul de castane cu frişcă este unul din dulciurile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 5 ouă
  • 130 g zahăr
  • 130 g piure de castane
  • 35 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingură cacao
  • Ingrediente cremă umplutură:
  • 150 g unt moale
  • 400 g piure de castane
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lingură rom
  • 400 ml frişcă
  • 1 plic glazură de ciocolată Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu castane:

 

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade.

Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se reduce viteza mixerului la cea mai mică treaptă apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacao şi piureul de castane.

Aluatul se împarte în două părţi egale care se coc în tava unsă (30/22 cm ) şi tapetată cu hârtie de copt .

Pentru cremă, în vasul mixerului, la viteză mare, se freacă untul cu  zahărul pudră până se spumează. Se adaugă romul şi la sfârşit piureul de castane. 

Se bate  frişca .

Pentru asamblarea prăjiturii se pune pe un blat de prăjituri o foaie, jumătate din cantitatea de frişcă, crema de castane, frişca rămasă. Se acoperă cu cealaltă foaie. Deasupra se pune glazură de ciocolată. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]