Eclere cu vanilie si ciocolata

de alinutzika in Prajituri, 29 Ian 2012 | 6655 vizualizari

 

Foarte bune!

 

INGREDIENTE

Pt coji:

  • 100 g unt
  •  1 lingurita de zahar
  •  1 praf de sare
  •  125 g faina
  •  4 oua
  •  250 ml apa

Pt umplutura:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte

Pt glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie si ciocolata:

Cojile:

Puneti la fiert apa+untul+ zaharul + sarea si lasati sa fiarba. Luati vasul deoparte si adaugati faina. Amestecati bine. Cand compozitia e calduta, adaugati pe rand ouale, unul cate unul si mixati bine dupa fiecare.

Puneti compozitia intr-un posh si turnati aluatul obtinut pe hartia de copt, in forma si lungimea

dorita. Coaceti cojile la 180 grade, pt aprox. 25 minute. Cand sunt reci, le taiati pe orizontala.

Crema:

Frecati galbenusurile cu zaharul si vanilia.

Puneti amidonul in 50 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva. Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l apoi adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou. Adaugati si laptele cu amidon si amestecati, apoi fierbeti totul pe foc pana se ingroasa.

Umpleti cojile cu crema obtinuta. Eu am pus in putina budinca si cacao, ca sa diversific culorile...:))

Glazura

Se topeste ciocolata cu frisca la microunde si se orneaza dupa preferinta. Eu am presarat si nuca de cocos la unele sau dungulite de ciocolata alba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere