Eclere

de madalina27 in Prajituri, 13 Noi 2010 | 7782 vizualizari

 

SUNT FAVORITELE MELE CHIAR DACA DUREAZA MAI MULT PREPARAREA LOR

 

INGREDIENTE

COMPOZITIE:

  • 400ml ulei,
  • 800ml apa,
  • 800gr.faina,
  • 20 de oua,
  • un varf de cutit de sare

.CREMA:

  • 1l lapte,
  • 600gr.zahar,
  • 100gr margarina,
  • 200 gr faina
  • 2plicuri zahar vanilinat si 1 esenta de vanilie
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o cratita se pun la fiert uleiul,apa si sare.dupa ce au dat intr-un clocot se pune toata faina odata,se ia de pe foc si se amesteca energic pina cand devine o coca,apoi se adauga pe rand cate un ou pana terminam cele 20 de oua.Luam o punga mai tare sau daca aveti un pos de prajituri si punem din compozitie.In prealabil incalzim foarte bine cuptorul si ungem o tava cu ulei ca sa putem desprinde mai usor eclerele si apoi punem cu posul din compozitie bastonase de ce dimensiuni dorim.

Crema o preparam in felul urmator:punem laptele cu zaharul la fiert cand e laptele aproape de punctul de fierbere adaugam in ploaie faina si batem cu un tel pina se ingroasa.Cand s-a ingrosat dam jos de pe foc punem sa se raceasca crema si adaugam margarina.Cand e aproape rece crema adaugam zaharul vanilinat si esenta de vanilie.Timpul de coacere e intre 1 ora si 1oar si vreo 15 min.Dupa ce s-au copt  se scot din cuptor se lasa sa se raceasca un pic apoi se taie si se umplu cu crema.

TIPS-URI

1

Nu se deschide cuptorul pina nu trec mai bine de 30-40 de min de cand ati introdus tava cu eclere la cuptor exista posibilitatea sa se lase in moment ce deschide-ti cuptorul.De obicei la crema eu nu pun tot zaharul mi se pare foarte dulce dar fiecare poate aprecia cat zahar sa puna

2

pentru aspect puteti glazura eclerele cu ciocolata de menaj topita cu putin ulei si putina margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic cu fructe