Dulceata de zmeura

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 3267 vizualizari

 

O dulceata care vã va inveseli cu aroma ei in zilele de vara sau in zilele mohorate de iarna. Pentru mine, e gustul copilariei la borcan.

 

INGREDIENTE

  • 870 g zmeura
  • 750 g zahar (mai mult sau mai putin, dupa preferinte).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

 

Se spala zmeura cu grija, pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.

 A doua zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Veti sti ca siropul s-a legat, cand picatura pusa pe o farfurioara este consisenta, groasa si nu curge.

La aceasta cantitate, dulceata va fierbe destul de repede (cam 30 de minute).

 

Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan mare si unul mic cu dulceata.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-zmeura-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta