Dulceata de piersici

de ralu_ca in Dulceata / Gem, 1 Feb 2013 | 6706 vizualizari

 

Stiu ca inca nu este sezonul dulceturilor, dar m-am gandit ca n-ar fi rau ca cineva sa se inspire din reteta mea..la primavara !

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg piersici
  • Pentru Sirop:
  • 1 kg zahar
  • 2 cani apa
  • 1 vf sare lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

Piersicile se curata si se taie feliute. Avem nevoie de o farfurie adanca, in care vom pune cu varf piersicile taiate feliute.

Siropul:  Intr-o cratita punem 1 kg de zahar si 2 cani de apa. Se amesteca la foc potrivit. Cand siropul palpaie, atunci adaugam piersicile.

NU SE PUN MIRODENIi, pentru a se pastra aroma piersicilor.

Cand e aproape gata, si anume, verificarea se face astfel:

intr-o farfuriuta punem o lingurita din compozitie si daca dam cu lingurita prin ea  ramanand o urma aproape perfecta...

Se pune un varf de sare de lamaie.

Se stinge focul, se lasa sa se raceasca, apoi se pune la borcane.

De obicei, imi ies 4 borcanele.

Mult noroc!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]