Dulceata de visine

de ianculubita in Dulceata / Gem, 21 Iun 2013 | 4534 vizualizari

 

Aceasta dulceata e una din preferatele mele si abia astept sa fac papanasi!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de visine
  • 2 kg de zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Fructele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu zahar, amestecam si lasam 1-2 ore sa-si lase sirop. Punem apoi vasul pe foc, impreuna cu batonul de vanilie taiat in doua pe lung. Lasam sa fiarba incet pana adunam toata spuma ce se formeaza, dupa care dam focul tare supraveghind vasul (eu l-am scapat putin), inca 30-40 minute. Facem proba sa vedem daca este legata suficient, scoatem vanilia, adaugam zeama de lamaie, amestecam si punem fierbinte in borcane curate, infiletam capacele, tinem borcanele cu gura in jos un timp apoi le depozitam la camara.

TIPS-URI

1

pentru proba la gem sau dulceata,punem intr-un castronel o lingura de dulceata iar castronelul la frigider iar dupa 15min sau mai mult observam daca dulceata este legata sau mai trebuie fiarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

21.06.2013, 22:53

ce buna este!

ianculubita 1

22.06.2013, 13:51

Va dau de stire cand fac si clatitele si papanasii!!

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:49

bunnn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine cu baton de vanilie