Dupa ce am facut dulceata de cirese amare sub indrumarea stiti voi cui, am prins curaj si am purces la prepararea alteia, dulceata de visine. A iesit o bunatate! Parerea mea!
Pune visinele intr-un vas incapator pentru spalat.
Curate-le de codite si stricaciuni.
Spala-le!
Cu ajutorul unei agrafe, ac de siguranta sau aparat de scos samburii ,scoate samburii fructelor.
Pune fructele impreuna cu zaharul intr-o cratita incapatoare si pune-le pe foc.
Din cand in cand ia spuma cu ajutorul unei linguri de lemn.
Flacara sa fie 10 minute la foc iute,apoi 35-40 minute la foc mediu.
Cand siropul a scazut adauga lamaia spalata si tocata marunt ,cu coaja cu tot.
Lasa pe foc inca 7-10 minute si stinge focul.
Lasa dulceata la racit si pune-o in borcane.
Capseaza si eticheteaza borcanele si pune-le in camara.
Dulceata o sa fie o minune folosita la clatitele aurii!
Sa va fie de folos!