Doamnelor, va invit la o portie de dulceata si va recomand s-o pregatiti si voi copiilor pentru ca sunt foarte ieftine si-i foarte gustoasa si aromata!
Portocalele spalate bine cu apa calda, se taie in cubulete mici (cu coaja si pulpa), se pun cubuletele intr-un vas, se acopera cu apa rece si se lasa pana a doua zi, schimband apa din ora in ora.
A doua zi se arunca apa, se adauga alta apa rece, iar in acest timp se pune pe foc intr-un vas lichidul si zaharul
Daca nu reusiti sa adunati 1cana cu zeama de portocale, completati cu apa pana la un litru de lichid. Dupa ce s-a legat siropul, se adauga portocala scursa de apa si se lasa la fiert 30min la foc mare; cand este aproape gata, se stoarce zeama de lamaie iar dupa 1-2 clocote se opreste focul, se adauga apa de flori de portocal sau esenta, se amesteca apoi se pune dulceata in borcane mici curate.