Dulceaţă de cireşe negre

de botcrina in Dulceata / Gem, 8 Iun 2014 | 3951 vizualizari

 

Este o bunătate de dulceaţă, nu te mai saturi!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cireşe negre
  • 1,5 kg zahăr
  • 1 linguriţă salicil
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de cireşe negre:

Curăţăm cireşele de codiţe şi le spalăm bine.

Scoatem samburii din ele şi le amestecăm cu zahărul.

Lăsăm să stea de azi pe mâine.

A doua zi punem cireşele, să fiarbă la foc mic.

Vom spuma din când în când dulceaţa.

Scoatem 2 linguri de gem pe o farfurie, iar dacă se formează o pojghiţă pe deasupra este gata.

La final adăugăm salicilul în dulceaţă şi mai lăsăm să dea într-un clocot.

Punem gemul în borcane, închidem ermetic şi punem la dust, la cald.

TIPS-URI

1

este bine ca farfuria pe care scoatem dulceaţă ca să probăm dacă este gata, să fie introdusă înainte puţin la frigider, astfel dulceaţa se va întării mai rapid;

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de cireşe negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (19)

delia64 1

10.06.2014, 09:00

Poate primesc si eu un borcanel mic de gust !!!

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:12

laura_n 1

16.06.2014, 14:03

o nebunieeeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]