Gem de gutui

de gabriela_aysondu in Dulceata / Gem, 23 Noi 2013 | 7700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gutui
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 300 g apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Spalam gutuile bine,le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.

Punem apa si zaharul intr-o oala la foc mic.

Gutuile le dam prin razatoarea mare si le punem in oala,le fierbem la foc mic pana se inmoaie dar nu mai mult de 45 de min.

Punem zaharul vanilat ,zeama de la lamaie si punem gemul fierbinte in borcanele sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]