Dulceata de cirese negre!

de Panacris in Conserve, 27 Mai 2012 | 10202 vizualizari

 

Desi ploua de vreo 2 saptamani, ciresele a reusit sa se coaca. Ciresele bio, culese cu mainile astea doua ;), au ajuns sa fie "fierte" in suc propriu :D, apoi inchise ermetic in borcane, ca apoi sa fie savurate in zilele geroase de iarna.
Din nou am "inspectat" sau "tras cu ochiul" la retele de pe site, am ales de la cei mai buni si am purces la treaba;)

 

INGREDIENTE

  • cirese negre dezostate (adica fara samburi!:D) 1500 g.,
  • zahar tos 1500 g.,
  • zeama de la o lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre!:

Ciresele au fost dezosate de catre " zmeii" mei. Le/am pus intr/un vas mare, am acoperit cu zahar si le/am lasat la somn, peste noapte la rece. A doua zi dis de dimineata, le/am pus la fiert, cca. 60 minute. Dupa primul clocot, am adaugat zeama de lamaie si am spumat de cate ori a fost nevoie. Dupa testul de inchegare, adica atunci cand picuri pe o farfurie zeama de dulceata, si nu se prelinge, dulceata e suficient de legata. Borcanele goale si sterilizate, asteptau  cu nerabdare, sa fie umplute cu dulceata delicioasa. Dupa ce le/am etansat, le/am intors cu fundul in sus, le/am invelit in paturi si le/am lasat sa doarma pana a doua zi. Apoi le/am asezat cuminti, pe unul dintre rafturile camarii pana cand le va veni randul spre folosinta. Spor la treaba!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Afumatura la untura