Dovlecei umpluti

de Angelina_Elena in Pui, 2 Iul 2014 | 4664 vizualizari

 

Un praz minunat, destul de usor si la indemana noastra pe timp de vara!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 piept de pui
  • 1 lingura pasta de ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa+ cateva cozi de ceapa verde
  • 3 rosii medii
  • cascaval Delaco de Senvis
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Spalam si taiem cubulete pieptul de pui.

Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete.

Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, cozile de ceapa verde taiate marunt, lasam pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul si cubuletele de dovlecel, lasam 2 minute si adaugam pasta de ardei kapia.

Lasam legumele sa se inmoaie, apoi adaugam pieptul de pui. Adaugam rosiile pasate, sare dupa gust si putin piper. Lasam sa fiarba pana scade putin sucul de pe legume.

Tapetam o tava cu hartie de copt (initial am pus folie de aluminiu dar am schimbat apoi) si se aseazam jumatatile de dovlecel. Punem umplutura  si se apasam usor.

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute.

Dupa ce s-au facut, scoatem tava din cuptor, presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si dam din nou la cuptor pana se topeste.

Servim dovleceii calzi!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem adauga pe langa legumele precizate si 1 ardei gras pentru un plus de savoare.

2

La fel de bine putem inlocuii dovleceii cu vinete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti la cuptor