Ieri, frigiderul meu striga de....foame. :D Mai aveam putina ciorba, iar in rest numai racituri . M-am uitat prin gradina, camara si congelator , mi-am adus aminte ca am poftit la dovleceii umpluti ai Ionelei si m-am pus pe treaba . Cand mancarea a fost gata, mirosul frumos l-a trezit din somn pe Costel , care a venit si mi-a luat din fata portia pe care urma s-o pozez =)))) , a mancat-o cat ai clipi si a dat verdictul "deliciooooosi ! "
Indepartam capetele dovleceilor, iar coaja o curatam doar pe alocuri si daca prezinta julituri . Taiem dovleceii pe lungime si scobim pe centru, formand niste barcute. Dam cu sare atat in "barcute" cat si pe miezul scos si lasam deoparte, timp in care preparam umplutura.
Curatam si tocam ceapa, pe care o calim in putin ulei impreuna cu miezul scos de la dovlecei, dupa ce-l scurgem de lichidul lasat si-l tocam fin.
Adaugam carnea tocata si cele doua linguri de orez, spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul. Potrivim de sare si piper , oprim focul si adaugam marar tocat.
Lasam sa se raceasca putin si incorporam doua oua in compozitie.
Scurgem bine zeama adunata in jumatatile de dovlecei, apoi le asezam una langa cealalta, intr-o tava unsa cu ulei. In scobiturile formate punem umplutura de carne, ajutandu-ne de o lingura. Deasupra am decorat cu felii de rosii peste care am imprastiat un ou batut si marar tocat . Stropim totul cu ulei si dam la cuptor pentru cca 40 minute, pana ce dovlecelul se inmoaie, iar oul se coaguleaza.
Presaram patrunjel verde tocat si servim.
Credeti-ma, merita sa incercati ! ;)