Dovlecei de post cu verdeturi si seminte

de simona72 in Mancaruri de post, 24 Mar 2016 | 5600 vizualizari

 

De fapt sunt niste zucchini, piata actuala asta mi-a oferit. Pana la urma sunt tot un fel de dovlecei si-mi plac ca sunt tare fragezi si au acel verde crud intens. Reteta este de post si o aduc din bucataraia mamei mele. In perioada postului face niste sarmale grozave umplute cu seminte, ciuperci, multa ceapa, orez  si desigur, se pot adauga si alte legume. Am ales sa fac mancarea la Crock-Pot pentru confortul pe care mi-l ofera, am plecat de acasa si mi-am vazut de treburi. Si nu in ultimul rand dovleceii au ramas intregi, nu sau inmuiat exagerat si nici nu sau rupt atunci cand i-am luat din oala. 

 

INGREDIENTE

3 zucchini

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura leurda
  • 50 ml ulei de masline
  • Sare si piper lung proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 mana nuci taiate grosier
  • 1 mana migdale taiate grosier
  • 1 mana seminte de floarea soarelui
  • 1 mana seminte de dovleac
  • 1 cutie mica ciuperci
  • 1 borcan sos de rosii pentru paste Arrabiatta de la Barilla
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita zahar brut
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei de post cu verdeturi si seminte:

Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu ajutorul unei lingurite. Presaram putina sare peste dovlecei.

Spalam ceapa, usturoiul si leurda. Taiem ceapa si usturoiul in rondele, iar leurda in fasii. Ciupercile le scurgem de apa si le taiem din cutit. Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri ulei de masline, adaugam ceapa si usturoiul si le calim. Adaugam leurda si lasam pe foc inca 2 minute.

Punem toate semintele, nucile si migdalele intr-o tigaie si le prajim. Le adaugam la prajeala facuta anterior, amestecam, adaugam cimbrul si ciupercile, asezonam cu sare si piper proaspat rasnit. Cu aceasta compozitie umplem dovleceii. Mai raman aproximativ 2-3 linguri din compozitie, peste am pus sosul Arrabiatta, apa,2-3 linguri ulei de masline, putin zahar si am dat in clocot compozitia. Am pus sosul in vasul Crock-Pot-ului, am asezat dovleceii umpluti, am pus capacul din dotare, am setat aparatul pe functia High si timpul de 3 ore. Simplu nu?? Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

http://www.bucataras.ro/retete/sarmale-cu-nuci-si-seminte-42773.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei de post cu verdeturi si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici