Dovlecei cu orez

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 16 Dec 2014 | 4505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei,
  • 300 g orez,
  • 1 ceapa,
  • 1 rosie,
  • 1/4 ardei gras,
  • 1/2 kg rosii,
  • 100 ml ulei,
  • sare, piper,
  • patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu orez:

Dovleceii se curata de coaja, se spala, se taie in felii groase pe lungime sau rondele. Se dau cu sare si se lasa pentru 10-15 minute. Se tavalesc prin faina dupa care se prajesc in ulei incins pe ambele fete.
Cat lasam dovleceii presarati cu sare, pregatim orezul. Calim ceapa tocata marunt in putin ulei, adaugam orezul si lasam sa se caleasca bine pentru 2-3 minute. Stingem cu apa, adaugam o rosie tocata marunt si 1/4 ardei gras tocat (rosu de preferat). Lasam sa fiarba  pentru 15- 20 minute, amestecand din cand in cand, pana se absoarbe toata apa. Condimentam orezul cu sare si presaram patrunjel verde tocat marunt. Intr-un vas termorezistent, pe care il vom unge cu ulei, aranjam un strat de orez, un strat de dovlecei, unul de orez, unul de dovlecei si incheiem cu orez. Deasupra vom pune un strat de rosii, curatate de coaja si taiate felii subtiri. Se da la cuptor pentru 20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

deyutzky 1

16.12.2014, 09:27

deliciosi

MotanLaOale 1

16.12.2014, 09:56

Rocsi 1

16.12.2014, 21:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu orez,branza si cascaval