Double chocolate cheesecake

de simona119 in Prajituri, 21 Mai 2012 | 6144 vizualizari

 

Ieri m-am intrecut pe mine si am facut cel mai bun desert din viata mea scurta, dar promitatoare, de bucataras :)!!!

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 800 g crema de branza Ceva Fin Cremos
  • 200 g frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata alba
  • 80 g ciocolata neagra 75%
  • Crusta
  • 250 g biscuiti
  • 120 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Double chocolate cheesecake:

Crusta

Sfarmati bine biscuitii si amestecati-i apoi cu untul topit. Luati o tava cu pereti detasabili, tapetati-o cu hartie de copt si adaugati amestecul de biscuiti cu unt. Acoperiti uniform fundul tavii, presand cat de bine posibil si incercati sa creati si o margine inalta de 1-2 cm. Dati tava la frigider pana este gata crema.

Crema

Intr-un bol, amestecati bine crema de branza impreuna cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Adaugati frisca batuta bine si dupa ce ati incorporat-o adaugati pe rand ouale. Topiti la bain-marie ciocolata alba si adaugati-o apoi peste crema. Turnati trei sferturi din umplutura peste crusta de biscuiti si dati din nou la frigider.

Topiti tot la bain-marie ciocolata neagra, pe care o adaugati apoi peste restul de crema ramasa in bol si amestecati pana cand se incorporeaza bine. Puneti umplutura cu ciocolata intr-un spritz de patiserie pentru a putea orna. Scoateti cheesecake-ul din frigider, introduceti varful in umplutura si strangeti pana vedeti ca la suprafata s-a format un cerc cam cat o moneda si continuati asa pe toata suprafata cheesecake-ului.
Cand designul este gata, dati prajitura la cuptorul preancalzit la 150 grade pentru aprox 60 minute.

Inainte de a scoate cheesecake-ul din forma, lasati cateva ore sa se raceasca bine. Desfaceti forma si cu ajutorul a doua spatule, desprindeti prajitura de hartia de copt si mutati-o pe un platou.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

este foarte buna dupa ce sta cateva ore la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Double chocolate cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:13

imi place

Bucataras 1

13.06.2012, 18:27

Foarte bun si untul Lurpak!

Ina 1

30.07.2012, 19:00

mmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata